Barion Pixel

Kismamaként milyen ételeket kellene kerülnöd?

Kismamaként tisztában vagy vele, mely ételeket, élelmiszercsoportokat kellene kerülnöd?
Vannak olyan élelmiszercsoportok, melyek fogyasztása esetleges ételmérgezést okozhat, míg más csoportok pedig toxikus hatással lehetnek a fejlődő babádra.
Mit tanácsos teljes mértékben kihagyni az étrendből?
– penészes lágysajtok: brie, camambert, márványsajt és rokfort. Potenciális lisztériabaktérium források
– nyers és lágy tojás valamint az ebből készült házi majonéz, illetve a tojást tartalmazó házi tiramisu
– pasztőrizálatlan tej és tertermékek. Minden fajta tejre és termékére vonatkozik.
– máj, májból készült élelmiszerek. Csukamájolaj is ide tartozik.
– magas A-vitamin tartalmú étrendkiegészítők
– nyers vagy nem teljesen hőkezelt húsok. Szalámik és kolbászok is ide tartoznak.
– cápa, kardhal és vitroláskardoshal-félék. Bennük magas a higany koncentráció
– nyersen kagylófélék, illetve ternger gyümölcsei
– pástétomok
– alkohol

Hogy miért is vannak ez élelmiszercsoportok tiltólistán, azt a következő ebook-ban tudod elolvasni:
anyaertbabaert.hu >> varandosag-alatti-tudnivalok

Ha bizonytalan vagy még valamiben, keress bizalommal!
Maczkó Nóra

weboldal: anyaertbabaert.hu

Címkék

Megosztás

További bejegyzések

Életmód
Mikrók, makrók

Vegyük sorra mely mikrotápanyagra van szüksége a női és várandós szervezetnek. Egy normál és változatos étrend biztosítja

Tovább olvasom
Életmód
Alapelvek Kismamáknak

Most nézzük meg a leendő édesanya / kismama egészséges táplálkozásának sarokköveit, irányelveit.  Minden a vásárlással kezdődik: mindig

Tovább olvasom
Shopping Cart
Scroll to Top